O nama

Dobrodošli u Mirakul !

Rezidencija Mirakul u Starom gradu Labinu idealna je za sve koji vole ugođaj srednjevjekovnog grada uz moderan ambijent.

Svojim interijerom Rezidencija spaja tradicionalno s modernim i umjetničkim: ugodne boje, zidni murali, kameni podovi, te različiti elementi daju prostoru ekskluzivnost uz istovremenu visoku udobnost i komociju za gosta. Interijer je osmislila  i izvela lokalna umjetnica Roberta Razzi, koja je toplinom boja i mekoćom prostora, uz nove tehnike oslikavanja zidova, i ovom prilikom afirmirala svoj istančani i jedinstveni pristup rješavanja interijera, čija funkcionalnost ne kida veze s doživljajem ukupnog istarskog ambijenta i, specifično, labinskog industrijskog dizajna.

U Rezidenciji se osjeća miris lavande iz ulja kojeg vlasnici proizvode iz više od 1.500 grmova na svojem OPG-u u Ripendi Verbanci, 2,5 km udaljenoj od Labina. Sve to je realizacija snova vlasnika, njihov životni „mirakul“, koji žele prenijeti svojim gostima i svim ljudima dobre volje. Vrata OPG-a također su otvorena za sve koje žele doživjeti ljepotu prirode i pogled na Učku koji se proteže desecima kilometara.

Gostima Rezidencije kao dodatna ponuda na prodaju se nude proizvodi OPG-a: maslinovo ulje, džemovi i voćni sirupi, čajevi od ljekovitog bilja, ljuti umak i ketchup iz vlastitih rajčica, te drugi sezonski proizvodi.

 

Smještaj koji nudimo

Rezidencija Mirakul broji 5 dvokrevetnih soba sa ensuite kupaonicama. Svaka soba je posebno uređena, krasi je unikatni zidni mural, te različiti unikatni elementi. Sobe su udobno opremljene prirodnim materijalima.

 

Doručak

Za doručak, između ostalog na ponudi je i dio proizvoda OPG-a, koji se nalazi u Ripendi Verbanci, 2,5 km udaljenoj od Labina, gdje na hektaru zemlje, primjenom ekoloških mjera, uzgajajamo masline, lavandu, te različito cvijeće, voće i povrće.

Doručak je samoposlužni i dostupan je u prijepodnevnim satima.

 

Ostalo

Besplatni parking na zahtjev, nije moguća rezervacija parkirnih mjesta. Dostupnost ovisi o trenutoj popunjenosti parkinga.

 

Gdje se nalazimo

Rezidencija Mirakul nalazi se u Starom gradu Labinu, u mirnoj ulici, na lokaciji iz XVI stoljeća.

Kuća je iz temelja obnovljena 2000., te ponovno adaptirana 2017. kada je otvorena Rezidencija Mirakul.

Istočna Istra, kojoj je Labin centralna točka sa svojih 12.000 stanovnika, sve do unatrag 20 godina bila je jedna od bitnih industrijskih okosnica Istre i Hrvatske, poznata po rudnicima, različitim tvornicama i poljoprivrednim kombinatima, te po gostoljubivim, radišnim i ponosnim ljudima razlitičitog etničkog i kulturološkog porijekla, koji su ovdje pronašli svoje raison d’etre. U posljednjih nekoliko godina ova turistički svojesvrsna terra incognita, sve više se orijentira prema turizmu, s okosnicom u Rapcu, labinskoj luci s najljepšim plažama u Istri koje se ponose plavim zastavama, te na ponudi koja kombinira umjetnost (Labinska Art Republika, Park skulptura u Dubrovi) i vrhunsku gastronomiju.